Aardappel Anders Ovenschotel

Recept beschrijving

Een van mijn lievelings ovenschotels vroeger was de aardappel anders ovenschotel! Maar nu ik geen aardappelen meer eet, wilde ik graag een vervanger! Ik heb de saus zelf gemaakt, maar je kunt ook de saus uit de pot gebruiken! 

Door: Lisa @ https://www.koolhydraatarmdieet.nl/
recepten/aardappel-anders-ovenschotel

Benodigde ingrediënten voor 3 personen

  • 450 gram koolraap
  • 350 gram rundergehakt of kippendijen
  • 500 gram broccoli
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 125 gram spekjes
  • Peper en zout

Saus

  • 150 slagroom of kookroom
  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 150 gram geraspte kaas
  • 30 gram ui
  • ½ bouillonblokje
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel selderij blad
  • Olie of boter om in te bakken

Bereiding

  1. Schil de koolraap, snijd in dunne plakjes en snijd de broccoli in roosjes. Als je wilt, kun je de plakjes en de broccoliroosjes even voorkoken, zelf doe ik dat niet i.v.m. vitamine verlies en ik houd van een bite in mijn groenten.
  2. Leg de plakjes koolraap een beetje overlappend op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier overheen de broccoliroosjes.
  3. Bak nu het gehakt rul of kies voor kippendijen en snijd deze in kleine stukjes en bak gaar. Verdeel de paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder over het vlees, proef en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees ook over de ovenschotel.
  4. Bak nu de spekjes krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Verdeel daarna over de ovenschotel.
  5. Maak ondertussen de Aardappel Anders saus. Snipper een halve ui zo klein mogelijk en bak in een beetje olie of boter. Voeg vervolgens de slagroom of kookroom, amandelmelk, het halve bouillonblokje en kruiden toe. Roer alles goed door elkaar, voeg de geraspte kaas toe en meng tot dikke kaassaus.
  6. Giet de saus over de ovenschotel, je kunt eventueel nog extra kaas bovenop strooien voor een krokant korstje. Zet de ovenschotel nu 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Tip voor variatie:

Maak de ovenschotel vegetarisch door te kiezen voor vegetarisch gehakt en spekjes. Varieer met groenten. Kies voor bloemkool i.p.v. broccoli of extra champignons.

Voedingswaarden per persoon/portie

  • Kcal: 698
  • Khd: 7 gr
  • Vetten: 51,3 gr
  • Eiwitten: 47,8 gr
  • Vezels: 7 gr

Probeer ook eens deze andere recepten van Lisa

Frisse slabootjes met garnalen

Frisse slabootjes met garnalen

Heerlijke slabootjes met garnalen, leuk om op tafel te zetten voor je gasten, maar ook heerlijk als lunch of tussendoortje.

Vegetarische burger

Vegetarische burger

Ik heb al veel vegetarische vleesvervangers geprobeerd, maar vond de burgers nooit zo lekker. Toch wil ik wel wekelijks minimaal 1 keer vegetarisch eten en vind ik het leuk om nieuwe producten te blijven proberen. Zo kwam ik bij de burgers uit van Be

Proteine marshmallow repen

Proteine marshmallow repen

Koolhydraatarme proteïne marshmallow repen, zo heb je altijd een heerlijke gezonde snack binnen handbereik.

Broccoli creme soep met walnoten

Broccoli creme soep met walnoten

Dit broccolisoepje smaakt altijd goed! Makkelijk vooraf te maken en is snel klaar. Je kunt er een maaltijdsoep van maken door gerookte zalmsnippers toe te voegen of gerookte kip als je niet van zalm houdt.

Benieuwd naar meer van deze gezonde koolhydraatarme recepten? Kijk dan eens op mijn instagram @gezonderecepten of mijn Facebook pagina Facebook.com/kokenmetlisa